J A D Ł O S P I S
| DATA | I ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
|
24.11.25. Poniedziałek |
Bagietka pszenna z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, papryka czerwona, kakao ( zboża zaw. gluten A, nabiał) |
Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, pomidorem, herbata z miodem, jabłko ( zboża zaw. gluten AB, nabiał) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, na wywarze mięso-warzywnym, ryż w polewie jogurtowej z truskawkami, herbata owocowa z sokiem, ( zboża zaw. gluten A, nabiał, seler, jajka) |
|
25.11.25. Wtorek |
Chleb pszenno-żytni z masłem pasta z tuńczyka z jajkiem i majonezem, kawa z mlekiem, marchewka, ( zboża zaw. gluten AB, nabiał, jajka, ryba) |
Chałka drożdżowa z masłem, bawarka, gruszka (zboża zaw. gluten, A nabiał, jajka) |
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, fasolka po bretońsku, chleb, sok tłoczony jabłkowy (zboża zaw. gluten AC, nabiał, seler) |
| 26.11.25. Środa |
Makaron na mleku, chleb graham z masłem, miodem, marchewka, woda (zboża zaw. gluten A, nabiał) |
Bagietka z masłem, pasta z ser żółty, szynka, majonez, ogórek kiszony, herbata z miodem, banan (zboża zaw. gluten A, nabiał, jajka) |
Zupa szpinakowa na wywarze mięsnym z warzywami z jajkiem i śmietana, kotlecik schabowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem , kompot owocowy ( zboża zaw. gluten A, nabiał, seler, jajka) |
|
27.11.25. Czwartek |
Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka wędzona, papryka czerwona, kawa z mlekiem, ( zboża zaw. gluten AB, nabiał) |
Jogurt naturalny z mango, banan, herbatnik pełnoziarnisty, ( zboża zaw. gluten CD, nabiał, jajka) |
Zupa jesienna na wywarze mięsnym zabielana śmietaną, filet z indyka w sosie chrzanowym, ziemniaki, buraczki, lemoniada ( zboża zaw. gluten A, nabiał, seler) |
|
28.12.25. Piątek |
Chleb pszenno-żytni z masłem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, banan, kakao ( zboża zaw. gluten AB, nabiał) |
Bagietka pszenna z masłem, pasta z mięsa gotowanego z majonezem, papryka czerwona, herbata z miodem, jabłko, ( zboża zaw. gluten A, nabiał, jajka) |
Zupa z ryżowa z warzywami, filet z dorsza po grecku z warzywami w sosie pomidorowym, ziemniaki, sok tłoczony z jabłek, ( zboża zaw. gluten A, nabiał, seler, jajka) |
|
01.12.25. Poniedziałek |
Bagietka pszenna z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z miodem ( zboża zaw. gluten A, nabiał) |
Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka delikatesowa, pomidor, kakao, jabłko ( zboża zaw. gluten AB, nabiał) |
Żurek z białą kiełbaską i jajkiem zabielany śmietaną, makaron z serem, masłem i miodem, tłoczony jabłkowy (zboża zaw. gluten A, nabiał, seler, jajka) |
|
02.12.25. Wtorek |
Płatki ryżowe na mleku, chleb graham z masłem, dżem niskosłodzony, marchewka, woda ( zboża zaw. gluten A, nabiał) |
Bagietka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, papryka czerwona, kakao, herbata, banan ( zboża zaw. gluten A, nabiał) |
Barszcz czerwony na wywarze mięsnym z warzywami ze śmietaną, szynka duszone w sosie, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot owocowy ( zboża zaw. gluten C, nabiał, seler) |
|
03.12.25. Środa |
Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta jajeczna z serem, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną (zboża zaw. gluten AB, nabiał, jajka) |
Bułeczka drożdżowa z owocami, kawa z mlekiem, jabłko (zboża zaw. gluten A, nabiał, jajka) |
Kapuśniak z ziemniakami, na wywarze mięsnym z warzywami, makaron z kurczakiem zapiekany ze szpinakiem i serkiem mascarpone, mięta z cytryną, ( zboża zaw. gluten A, nabiał, seler, jajka) |
|
04.12.25. Czwartek |
Chleb graham z masłem, pasta z makreli z jajkiem i szczypiorkiem, kakao, ( zboża zaw. gluten, nabiał, jajka, ryba) |
Paluch kukurydziany, kisiel naturalny z brzoskwiń, woda |
Rosół z warzywami i makaronem, potrawka z kurczaka zabielana śmietaną, potrawka z kurczaka w sosie śmietankowo-koperkowym, fasolka szparagowa, mięta z cytryną (zboża zaw. gluten A, nabiał, seler, jajka) |
|
05.12.25. Piątek |
Bagietka pszenna z masłem, twarożek ze śmietaną i rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną, jabłko ( zboża zaw. gluten A, nabiał) |
Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka gotowana, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, banan ( zboża zaw. gluten AB, nabiał) |
Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięso-warzywnym zabielana śmietaną, filet z dorsza ze szpinakiem, ziemniaki, sok jabłkowy, ( zboża zaw. gluten A, nabiał, seler, jajka, ryba) |
Woda do picia między posiłkami.
Mleko, napoje mleczne, herbaty i napoje słodzone cukrem do 10 g / 250 ml.
Uwaga: ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i
produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty
„MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”
wymienione w tabeli poniżej:
Alergen wg rozporządzenia
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN : mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
A-pszenica
B-żyto
C-jęczmień
D-owies
E-orkisz
F-kamut
2. MLEKO : mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3. JAJA : jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4. RYBY : ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5. SOJA : grzanki
6. SELER : seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7. GORCZYCA : musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki, przypraw.
8. NASIONA SEZAMU: ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9. SKORUPIAKI : BRAK
10. ORZECHY : krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
1-laskowe
2-włoskie
3-migdały
4-nerkowce
5-pekan
6-brazylijskie
7-pistacje
8-makadamia
11. DWUTLENEK SIARKI : owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
12. ŁUBINY : BRAK
13. ORZESZKI ZIEMNE : masło arachidowe, bakalie,
14. MIĘCZAKI : BRAK
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.

Posiadamy duże, nowoczesne i atrakcyjne sale, urządzone zgodnie z potrzebami dzieci w różnym wieku. Każda z sal posiada własną toaletę, do której dzieci mają nieograniczony dostęp.
Posiadamy własną kuchnię, w której przygotowywane są pyszne, domowe posiłki odpowiednio zbilansowane oraz uwzględniające potrzeby dietetyczne dzieci.
Stale rozszerzamy i bogacimy repertuar form i metod pracy z dziećmi dbajac o to aby przede wszystkim ucząc się dobrze się bawiły. 













