J A D Ł O S P I S
| DATA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
| 13.10.25 Poniedziałek |
Bułka pszenna z masłem, jajecznica na maśle z szczypiorkiem, kakao, jabłko (zboża zaw. gluten A, mleko, jajka) |
Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka czerwona, bawarka, gruszka, (zboża zaw. gluten AB, mleko) |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym, zabielana śmietaną, zapiekany ryż z jabłkami, cynamonem i śmietaną, mięta z cytryną, (mleko, jajka, seler) |
|
14.10.25 Wtorek |
Chleb graham z masłem, schab na maśle pieczony, pomidor, kakao (zboża zaw. gluten A, mleko) |
Chleb tostowy z masłem z serem białym z awokado, herbata z miodem i cytryną, banan, (zboża zaw. gluten A, mleko) |
Zupa kalafiorowa na wywarze mięso-warzywnym zabielany śmietaną, gulasz z szynki, kasza bulgar, buraczki na ciepło, sok jabłkowy tłoczony (zboża zaw. gluten AC, mleko, seler) |
|
15.10.25 Środa |
Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni masłem, dżem niskosłodzony, woda, marchewka, (zboża zaw. gluten AB, mleko) |
Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, kawa z mlekiem, jabłko, (zboża zaw. gluten AB, mleko, jajka) |
Zupa pomidorowa z makaronem na rosole z warzywami, zabielana śmietaną, bigosik z kiszonej z mięsem, ziemniaki, kompot owocowy (zboża zaw. gluten A, mleko, seler) |
|
16.10.25 Czwartek |
Chleb graham z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem i majonezem, kawa z mlekiem, marchewka (zboża zaw. gluten A, mleko, jajka, ryba) |
Koktajli truskawkowy, pieczywo ryżowe, woda, (mleko) |
Krupnik z kaszą jęczmienną na wywarze drobiowo warzywnym, filet z indyka z brokułem w sosie śmietankowym, makaron pełnoziarnisty penne, sok jabłkowy tłoczony (zboża zaw. gluten AC, mleko, seler) |
|
17.10.25 Piątek |
Bułka pszenna z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata z miodem i cytryną (zboża zaw. gluten A, mleko) |
Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet pieczony ogórek kiszony, kakao, jabłko, (zboża zaw. gluten AB, mleko, jajka) |
Zupa neapolitańska z kaszą manną na rosole z warzywami, filet z dorsza pieczony ze szpinakiem, ziemniaki, herbata owocowa z sokiem malinowym, (zboża zaw. gluten A, mleko, jajka, ryba, seler) |
| 20.10.25 Poniedziałek |
Bagietka pszenna z masłem, ser żółty, pomidor, kawa z mlekiem (zboża zaw. gluten A, mleko) |
Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka od zawsze, papryka czerwona, kakao, banan (zboża zaw. gluten AB, mleko) |
Zupa z soczewicy na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, pierogi leniwe z serem, masłem, marchewka z jabłkiem, mięta z cytryną (zboża zaw. gluten A, mleko, jajka, seler) |
|
21.10.25 Wtorek |
Chleb graham z masłem, pasta z makreli jajkiem z cebulką i pomidorem, kakao, (zboża zaw. gluten A, mleko, jajka, ryba) |
Kisiel naturalny brzoskwiniowy, herbatnik woda, (zboża zaw. gluten A,) |
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno warzywnym ze śmietaną, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem, sok jabłkowy tłoczony (zboża zaw. gluten A, mleko, jajka, seler) |
|
22.10.25 Środa |
Płatki ryżowe na mleku, chleb graham z masłem dżemem niskosłodzonym, woda, jabłko (zboża zaw. gluten A, mleko) |
Mus owocowy, paluch kukurydziany, herbata z miodem, (mleko) |
Barszcz czerwony na żeberkach z warzywami, zabielany śmietaną, fasolka po bretońsku, kompot owocowy (zboża zaw. gluten A, mleko, seler) |
|
23.10.25 Czwartek |
Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z sera żółtego z jajkiem, natką, majonezem, ogórek kiszony, kakao, (zboża zaw. gluten AB, mleko, jajka) |
Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbaska krakowska, ogórkiem zielony, kawa z mlekiem, gruszka, (zboża zaw. gluten AB, mleko) |
Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z warzywami i śmietaną, ziemniaki, mizeria, sok jabłkowy tłoczony (zboża zaw. gluten A, mleko, jajka, seler) |
|
24.10.25 Piątek |
Chleb pszenno-żytni z masłem, ser biały z wanilią, śmietaną, kakao, jabłko (zboża zaw. gluten AB, mleko) |
Bagietka pszenna z masłem, szynka delikatesowa, pomidor, kawa z mlekiem, banan (zboża zaw. gluten A, mleko) |
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsnym z warzywami ze śmietana, filet z dorsza smażony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, herbata owocowa, (zboża zaw. gluten A, mleko, jajka, ryba, seler) |
Woda do picia między posiłkami.
Mleko, napoje mleczne, herbaty i napoje słodzone cukrem do 10 g / 250 ml.
Uwaga: ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i
produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty
„MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”
wymienione w tabeli poniżej:
Alergen wg rozporządzenia
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN : mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
A-pszenica
B-żyto
C-jęczmień
D-owies
E-orkisz
F-kamut
2. MLEKO : mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3. JAJA : jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4. RYBY : ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5. SOJA : grzanki
6. SELER : seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7. GORCZYCA : musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki, przypraw.
8. NASIONA SEZAMU: ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9. SKORUPIAKI : BRAK
10. ORZECHY : krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
1-laskowe
2-włoskie
3-migdały
4-nerkowce
5-pekan
6-brazylijskie
7-pistacje
8-makadamia
11. DWUTLENEK SIARKI : owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
12. ŁUBINY : BRAK
13. ORZESZKI ZIEMNE : masło arachidowe, bakalie,
14. MIĘCZAKI : BRAK
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.

Posiadamy duże, nowoczesne i atrakcyjne sale, urządzone zgodnie z potrzebami dzieci w różnym wieku. Każda z sal posiada własną toaletę, do której dzieci mają nieograniczony dostęp.
Posiadamy własną kuchnię, w której przygotowywane są pyszne, domowe posiłki odpowiednio zbilansowane oraz uwzględniające potrzeby dietetyczne dzieci.
Stale rozszerzamy i bogacimy repertuar form i metod pracy z dziećmi dbajac o to aby przede wszystkim ucząc się dobrze się bawiły. 













